tiistai 21. maaliskuuta 2017

#ekakerta

Eka kerta tuskin unhoittuu koskaan, oli se sitten nautinnollinen (mitä varmastikaan 95% ekoista kerroista ei ole) tai painajaismainen painallus. Ekaa kertaa odotetaan koko alkuelämä ja sitä voikin sitten muistella loppuelämän joko nostalgisen onnen tai häpeän värittämin tuntein. Ekasta kerrasta puhutaan paljon varsinkin teini-iässä, mutta loppupeleissä se on vain pieni kärpäsenkakka koko elämän mittakaavassa. Seksielämän aikajanalla eka kerta on kuitenkin tärkeähkö piste janan alkupäässä eikä tätä ensimmäisen kerran kokemusta pysty enää jälkikäteen toiseen vaihtamaan (ikävä kyllä). Kyseessä on siis jokseenkin ainutlaatuinen homma, mutta kukin arvottakoot sen elämässään haluamallaan tavalla. Itse muistelen ekaa yhdyntääni aina hymyillen, sillä koko tarina on suhteellisen hupaisa. Siksipä päätin jakaa tämän ekan kertani teidän kanssanne.

Olin 18-vuotias ja edelleen neitsyt. Se hävetti. Kuten monissa teinielokuvissa, minullakin oli hillitön tarve päästä neitsyydestäni eroon. Siihen ei valitettavasti ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin elämäni ensimmäisen randompanon etsiminen ja sisäänpäästäminen. Läheltäpiti-tilanteita oli toki ollut jo aikaisemminkin muutamien harvojen biletyskertojen yhteydessä, mutta itse tositoimintaan ei oltu vielä päästy. 18-vuotispäivänäni järjestin koko korttelia järisyttäneet kotibileet, joissa neitsyydenmenetyksen olisi saanut suoritettua varsin kätevästi, mikäli vapaa huone olisi ollut tarjolla. Nyt tilanne jäi kuitenkin vain kiimaiseen käsipeliin terassillamme, josta tosin jäi jälkensä hormonihuumassa romahtaneen hyllyn muodossa. Muistan yhä edelleen tuolloisen partnerin kysymykseen "Millon viimeks?", johon vastasin kierrellen: "Siitä on aikaa". Kyseinen kopelointikaveri totesi myös minun olevan ilmeisesti aika kokomaton, mikä tietysti hävetti myös. Tuolloin jos viimeistään päätin, että neitsyyden taakasta on päästävä eroon ja mahdollisimman nopeasti. 

Kului kuukausia, mutta sopivaa ratsua ei tullut vastaan. Toki mahdollisuuksia tuli vastaan, mutta joko jännitin tilannetta liikaa tai kumppanissa oli jotain mätää. Eräänä iltana baarissa ollessamme ja miehen iskettyäni, tein päätöksen, että tänään se tapahtuu. Ja niin tapahtuikin.

Hetken rupattelun jälkeen päätimme yksissätuumin lähteä jatkamaan yhteistä yötämme johonkin toisaalle. Itse olin (onneksi) hörppinyt kiitettävästi, mutta tämä minua 6 vuotta vanhempi partnerini ei ainakaan oman väitteensä mukaan ollut juuri juonut, joten lähdimme baarista hänen autokyydillään päätyen Hietsun rantaan. Siellä se sitten tapahtui, Hietaniemen rannassa autossa 24-vuotiaan ihan ok hyvännäköisen miehen kanssa. Kutsuttaakoot häntä Maitopojaksi (tarina nimen takaa selviää pian). Seksi oli täynnä säätöä (minun puoleltani) - milloin oli haarat liian kiinni, milloin mies luuli makaavansa lahnan kanssa. Lopputulokseen hän kuitenkin taisi olla tyytyväinen ja minä puolestaan olin tyytyväinen kun tapahtuma oli ohi, suorastaan ylpeä itsestäni. Eikä se kai sattunutkaan niin paljon kuin olin lukenut. Auton ikkunat olivat huurussa, alastomat vartalomme tihkuivat hikeä ja aurinko oli nousemassa. Hetkessä olisi voinut olla jotain hyvin kaunista, mutta itse näin sen vain raksina bucketlistaan. 

Jo kun luulin homman olevan siinä, yksi asia jotenkin vain johti toiseen ja päädyimme minun luokseni (kämppä oli tyhjillään porukoiden ollessa mökillä, thank god). Matkalla pysähdyimme kauppaan Maitopojan pyynnöstä, sillä hän halusi maitoa (ja kumejakin tarvittiin sen lompakosta löytyneen viimeisen tilalle). Ostettuamme kondomeja ja maitoa 24h-Alepasta, ajoimme meille, jossa toinen kerta tapahtui pienessä yhdenhengen Ikean sängyssäni. Toinen kerta oli astetta selkeämpi, vaikka olinhan vieläkin pihalla kuin lintulauta. Kortsut käytettyään, maidot hörpittyään ja hieman nukuttuaan, tämä neitsyydenviejäni kiitti illasta, pyysi Facebookiani ja ajoi tiehensä. Maitopoika oli poissa kuten myös neitsyyteni. 

Aamulla tunnustelin oloani; kaikki raajat olivat yhä tallella ja olo oli muutenkin aikalailla samanlainen kuin edellisenä päivänä. Ainoa, mikä oli muuttunut, oli että olin vihdoin päässyt neitsyydestäni eroon, lopullisesti. Olin tyytyväinen vaikka itse seksi ei ollutkaan erityisen nautinollista ollut - lähinnä kiusallista ja kivuliasta. 

Hassua, miten ekaa kertaa pidetään niin merkittävänä etappina, vaikka tosiasiassa eka kerta ei ole mikään oikotie onneen, vaan taitamaton sängyssä on vielä pitkän aikaa sen jälkeenkin. Mielestäni on myös hieman huolestuttavaa, että moinen ajattelutapa neitsyydestä eroonpääsemisestä on niin normaalia ja että nyky-yhteiskunta vain ruokkii sitä. Toisaalta uskon myös, että eka kerta tulee aina olemaan sellainen jännittävä tabu, joka puhututtaa ja kiinnostaa nuoria ennen kuin sen on päässyt itse kokemaan. Tuntuu, että nykynuoret pyrkivät pääsemään neitsyydestään eroon heti kun mahdollista ja täysi-ikäinen neitsyt on suoranainen ihme. Kukin ajallaan, mutta älkää hyvät nuoret kiirehtikö, se tulee kun on tullakseen. Olkoonkin sitten ensimmäisessä parisuhteessa tai baari-illan päähänpistona, kuten Ikisinkulla.

PS. Maitopoika ei koskaan saanut tietää olleensa neitsyydenviejäni, vaikka se olisikin ollut varmaan kunnia miehelle. Emme tavanneet enää koskaan, vaikka hän viestiä perään laittoikin.

Sana vapaa, kertokaa millainen teidän eka kerta oli tai jos se on vielä edessä, minkälaisia ajatuksia se herättää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko vai vihastuttiko? Samaistuitko? Kerro mielipiteesi!